Boek voor vrouwen met autisme

Boek voor vrouwen met autisme
Deel deze actie

Vanuit mijn eigen ervaring schrijf ik een boek voor andere vrouwen met autisme met als doel bijdragen aan zelfacceptatie.

7 donaties
€ 140 van € 5000 ingezameld

Wie ben ik?

Mijn naam is Martine Donker. Vanuit mijn eigen ervaring schrijf ik een boek voor andere vrouwen met autisme omdat ik merk dat er voor deze groep nog veel winst te behalen valt als het gaat om kwaliteit van leven. Zelf heb ik ook autisme en weet dus als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om je staande te houden in de maatschappij waarin we leven. En dan heb ik het nog niet eens over functioneren in het dagelijks leven.

Wat wil ik bereiken met mijn boek?

Met mijn boek wil ik vrouwen met autisme de herkenning én erkenning geven waar ze zo intens naar verlangen. 

Hiermee hoop ik een zaadje te planten van bewustwording zodat zij zichzelf vandaaruit leren te accepteren. Je kunt namelijk niet veranderen hoe een ander op jou reageert, maar wel hoe jij dat doet op anderen. En hoe jij op situaties, eigen gevoelens en emoties reageert. 

Door de jaren heen heb ik veel uitgeprobeerd. Ik leerde wat werkte voor mij, maar ook wat niet werkte. Dit wil ik graag met al die andere vrouwen delen omdat ik merk dat er een taboe heerst onder deze groep vrouwen. Ze lijken zich er zelfs soms voor te schamen & dit vind ik te schrijnend voor woorden. In mijn boek deel ik de dingen die ik geprobeerd heb, en wat voor mij werkte (en ook niet werkte). 

Wil jij ook, net als ik een bijdrage leveren aan het doorbreken van dit taboe? 

Ik houd een inzamelingsactie om geld op te halen voor de redactie & het drukken van mijn boek. Doneer dan nu!

Nieuws

Collectanten

Laden...
op 24-02-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Martine Donker

Martine Donker

7 donaties
€ 140 van € 5000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 24-02-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Martine Donker schrijft boek over haar autisme

19 Mei 2021

APPELSCHA - 1,4% van de Nederlandse vrouwen wordt gediagnosticeerd met een autismespectrumstoornis. Toch wordt het bij vrouwen vaak pas laat ontdekt. Martine Donker (31) uit Appelscha kan daarover meepraten. Zij was 21 jaar toen ze de diagnose kreeg. Nu schrijft ze een boek over haar leven, om andere vrouwen met autisme te helpen én om de samenleving wat wijzer te maken op het gebied van autisme: “Ik weet dat vrouwen met autisme moeite hebben met het accepteren van zichzelf en ik denk dat ik ze daarbij kan helpen.”

RondOm Vandaag